Jurylid -

Wouter Bergenhuizen

Wouter Bergenhuizen is pianist. Hieronder kun je meer lezen over Wouter.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Ik geef regelmatig concerten en ben daarnaast verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent bijvak piano klassiek.

Wat zijn je hobby’s naast muziek maken? Naast mijn bezigheden in de muziek, zit ik graag op de racefiets. Ook geef ik rondleidingen in de mergelgrotten.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? Het is iedere keer weer bijzonder om als solist met een groot orkest te mogen spelen! Het gevoel om met zóveel mensen samen een pianoconcert te vertolken is geweldig!!!

Heb je een voorbeeld of inspiratiebron? Er zijn ontelbaar veel componisten doe ik bewonder en die mij inspireren. Maar, als ik dan toch één componist zou moeten noemen…? Beethoven!

Wat was het bijzonderste concert dat je hebt meegemaakt? Lang geleden, toen ik nog student was en in Budapest woonde, heb ik eens spontaan de trein naar Wenen genomen. Geheel toevallig speelde Arcadi Volodos die avond een recital in de Musikverein. Het concert was uitverkocht maar ik kon wel nog een ‘Stehplatzkarte’ bemachtigen. Volodos’ vertolking van de stukken was weergaloos! Een avond die ik nooit zal vergeten!

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Verkeerde noten, schoonheidsfoutjes, misslagen en andere imperfecties zijn (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) helemaal NIET belangrijk! Ik probeer te luisteren naar het verhaal achter de muziek! Wanneer een deelnemer erin slaagt om mij te boeien en even mee te nemen in zijn of haar verhaal, dan ben ik pas onder de indruk!

Heb je nog een tip voor de deelnemers aan het concours? Ik zou deelnemers graag het volgende willen meegeven: Wees niet bang om foutjes te maken, maar probeer zoveel mogelijk een spannend muzikaal verhaal te vertellen!