Jurylid -

Saskia Plagge

Saskia Plagge is celliste. Hieronder kun je meer over haar lezen.

Welke studie(s) heb je gedaan? Ik heb conservatorium gedaan in Amsterdam en Denemarken. Ik studeerde bij Harro Ruijsenaars, Michel Dispa, Dmitry Ferschtman en Gregor Horsch. Ook heb ik barokcello gestudeerd bij Wouter Möller. Op het moment volg ik ook een studie tot coach practitioner, zodat ik straks mijn studenten en collega’s nog beter kan helpen om tot hun recht te komen in ons mooie muziekvak.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Ik ben celliste in Philharmonie Zuidnederland. Ik ben mentor in de orkestacademie en ga ook orkestpartijstudielessen geven op het conservatorium in Tilburg. Daarnaast speel ik veel kamermuziek. Ik heb een klarinettrio met Arno Stoffelsma (klarinet) en Cathelijne Noorland (piano): Trio Burlesco. Ook heb ik een vast duo met pianiste Mariana Izman.

Wat zijn je hobby’s? Ik houd van koken en lekker eten, werken in mijn moestuin, paardrijden en ik kan ook erg genieten van kunst, films en muziek.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? De orkestacademie volgen in het Koninklijk Concertgebouworkest

Wat was je leukste samenwerking? Het was heel leuk om ooit een lange productie naast mijn vader Eduard, die ook cellist is, op het podium te zitten.

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Intonatie, ritmiek, technische beheersing, klankschoonheid, expressie, vrijheid van optreden

Heb je een tip voor de deelnemers aan het concours? Probeer een boeiend verhaal te vertellen als je speelt. En heb vooral veel plezier op het podium!