Jurylid -

Mathieu van Bellen

Mathieu van Bellen [1988] is violist. Hieronder kun je meer te weten komen over Mathieu.

Mijn huidige werkzaamheden: Violist van het Busch Trio, Artistiek leider van Reizend MuziekGezelschap, Artistiek leider van Scaldis Kamermuziek Festival

Muzikaal hoogtepunt: Het horen van een live recital van pianist Grigory Sokolov.

Andere interesses: Lezen en wielrennen

Muzikale helden: Drie violisten die mij inspireren zijn Adolf Busch, Jascha Heifetz en Oscar Shumsky

Wat was jouw meest bijzondere muzikale moment: De eerste ontmoeting met de viool waar ik nu op speel, de ex-Adolf Busch G.B. Guadagnini. In een kamer probeerde ik dit instrument uit voor de eerste keer, ware liefde op het eerste gezicht, en een geluk dat ik op dit instrument mag spelen.

Dit wil ik deelnemers aan het concours graag meegeven: “Ik deed zelf mee met dit concours toen ik 13 jaar was. Het was een fantastische ervaring, en vandaag zie ik overal om me heen mensen die mee hebben gedaan aan dit concours. Concours is eigenlijk een verkeerde naam voor dit evenement. Of je nou wint of niet, de mogelijkheden die je hierbij krijgt, en de muzikale vrienden die je kan krijgen voor het leven, maken dit evenement beter dan welk internationaal concours ook. Wees open naar alle mensen om je heen, en speel je spel zoals je daar zelf in gelooft. Dankjewel voor het spelen vandaag, en tot in de toekomst!”

Waar let ik op tijdens het jureren: Eerlijkheid in het spel van de muzikant die speelt.