Jurylid -

Lisa Jacobs

Lisa Jacobs is violiste. Ze jureert tijdens het concours in Veghel.

Welke studie(s) heb je gedaan? Conservatorium in Amsterdam en HFMT München.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Concert violiste, kamermuziek en soliste. Daarnaast doceer ik aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België.

Wat zijn je hobby’s? Zwemmen, lezen, koken, knutselen.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? Oh jeetje, dat is een moeilijke! Maar afgelopen seizoen deed ik mee aan het Nielsen Vioolconcert met de Bremer Philharmonie. Dat was wel heel speciaal!

Wat was je leukste samenwerking? Ik werk echt super graag met mijn ensemble ‘The String Soloists’. Naast dat ze geweldig spelen, zijn het ook echt mijn vrienden. Sowieso is het geweldig dat ik met heel veel verschillende mensen heb mogen en kunnen werken. Dat maakt muziek maken zo superleuk!

Wat was het gekste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens een concert? Ik heb een keer mijn schoen verloren op het podium. En in Sint Petersburg ging ineens al het licht in de zaal uit en was het pikkedonker! Het was bijzonder om toen gewoon door te spelen. Het is zo’n andere sfeer als niemand letterlijk meer een hand voor ogen ziet en niet weet wat er aan de hand is, maar de muziek doorklinkt!

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Ik ga letten op persoonlijkheid, creativiteit maar natuurlijk ook technische beheersing en afwerking.

Heb je een tip voor de deelnemers aan het concours? Geniet van het spelen en laat ons jou leren kennen door je spel! Ik verheug me enorm om al die jonge mensen te mogen horen en zien musiceren!