Jurylid -

Judith van Driel

Judith van Driel is violiste en is jurylid bij het concours in Groningen.

Welke studie(s) heb je gedaan? Ik heb conservatorium gedaan in Amsterdam en Wenen, en met het Dudok Kwartet heb ik gestudeerd in Keulen en aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Ik ben violist in het Dudok Kwartet Amsterdam, daarmee geven we jaarlijks honderd concerten over de hele wereld. Daarnaast geef ik viool- en strijkkwartetles.

Wat zijn je hobby’s? Ik ben dol op lezen en wandelen langs het strand, vooral als het lekker hard waait.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? Elk concert is weer een hoogtepunt, maar voor de eerste keer in New York spelen was wel heel speciaal. We hebben daar ook een concert voor kinderen gegeven, heel bijzonder!

Wat was je leukste samenwerking? Spelen met Pieter Wispelweij was heel erg leuk, omdat ik altijd al fan van hem was.

Wat was het gekste dat je ooit hebt meegemaakt tijdens een concert? Ik deed een keer een aankondiging bij een concert, en er stond een grote plant op het podium. Toen ik de microfoon weg wilde leggen, raakte de draad verstrikt in de plant. Het duurde wel drie minuten voor we hem er weer uit hadden gekregen en we eindelijk verder konden gaan met het concert.

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Het belangrijkste voor mij is of je met je muziek een spannend, grappig of ontroerend verhaal kunt vertellen.

Heb je een tip voor de deelnemers aan het concours? Geef alles wat je hebt, maak muziek vanuit je hart en geniet van het moment!