Jurylid - Juryvoorzitter Nationale Finale

Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé. 

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014). Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen. 2019 was een topjaar voor Francis met veel optredens bij verschillende operagezelschappen en haar optredens in tv-programma’s zoals All Together Now en Maestro. Ook heeft ze een hele succesvolle theatertournee gedaan met Gregor Bak en Femke de Graaf in haar theatervoorstelling BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN. 

In 2020 en 2021 was Francis te zien in verschillende tv programma’s zoals DE SLIMSTE MENS en DE VERRADERS. Van juli 2021 tot februari 2002 was Francis te zien als Moeder Overste in THE SOUND OF MUSIC in onder anderen het Circustheater en Carré. De komende tijd gaat ze weer op tournee met de reprise van BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN. Daarnaast zal ze te zien zijn als Hata in BRUID TE KOOP bij de Nederlandse Reisopera.