Jurylid -

Antonio Cabedo-Cervera

Welke studie(s) heb je gedaan? Ik heb hoofdvak fluit gestudeerd aan de conservatoria van Valencia, Parijs en Rotterdam en verder ook orkestdirectie aan de conservatoria van Rotterdam en Maastricht.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Ik ben solo fluitist van de Philharmonie ZuidNederland en ik reis 2 keer per jaar af naar Mumbai (India) om als solo fluitist mee te spelen met het Symphony Orchestra of India. Verder speel ik in diverse kamermuziek ensembles en heb wat engagementen als gast-dirigent.

Wat zijn je hobby’s? Ik houd van lezen, van theater- en film bezoek en ik zou graag zelf muziek gaan schrijven.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? Ik kan er niet één kiezen, er zijn vele mooie momenten geweest: Wanneer ik als solist optreedt met het orkest, als we in het orkest mooie (met name Franse) muziek spelen onder leiding van een goede dirigent. Ik geniet van de ervaring van het spelen in India in een orkest met musici vanuit de hele wereld.

Wat was je leukste samenwerking? Een van de meest bijzondere samenwerkingen is uit de tijd dat ik fluitist was in het symphony orkest van Barcelona. We speelden toen ter gelegenheid van de Olympische Spelen het duet dat Queen zanger Freddy Mercury zong samen met operadiva Montserrat Caballé.

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Het belangrijkste voor mij is de muzikaliteit van een kandidaat, in hoeverre iemand zijn/haar eigen persoonlijkheid en gevoel kan laten klinken in de muziek.

Heb je een tip voor de deelnemers aan het concours? Laat je niet gek maken door prestatiedruk. Blijf jezelf en heb vooral plezier in het spelen!