Compositie Concours

Informatie

Muziek maakt emoties los. Wanneer je dat lekkere deuntje uit een liedje van vroeger hoort, verschijnt er direct een grote glimlach op je gezicht. Een ander nummer maakt je juist een beetje verdrietig, omdat je moet terugdenken aan een vervelend moment. Hoe dan ook: muziek raakt ons allemaal.

Muziek is een manier om verhalen te vertellen. Over jezelf, een gebeurtenis die indruk maakte of een bijzondere droom. Tijdens het schrijven van een muziekstuk kun je je fantasie de vrije loop laten. Daarom organiseren we eens in de twee jaar het Compositie Concours. Jonge componisten van 12 t/m 21 jaar laten dan van zich horen.

Compositie Concours 2022
De volgende editie van het Compositie Concours vindt plaats in 2022. Inschrijven kan tussen 1 juni en 1 augustus. Grijp je kans en componeer voor het Matangi Quartet! Of schrijf voor een vrije bezetting. De slotpresentatie vindt plaats op 13 november in Podium Azijnfabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Speciaal thema
Dit jaar is het thema Vrijheid #90seconds. Het concept #90seconds is onverminderd actueel; wist je dat de gemiddelde kijker zijn/haar aandacht bij een online (muziek)filmpje tegenwoordig niet langer dan 90 seconden kan vasthouden? Daarom is de opdracht dit jaar om een compositie van 90 seconden te componeren, met als speciaal thema ‘Vrijheid’. Voel je letterlijk vrij om hier je eigen interpretatie aan te geven. Free your mind!

Vorige editie
In 2020 vond het Compositie Concours geheel digitaal plaats. Bekijk hier alle inzendingen en laat je inspireren!

Eerdere prijswinnaars
Tal van inmiddels bekende componisten deden eerder mee aan het Compositie Concours. Mede dankzij het concours maakten deze jonge componisten een vliegende start, en ontwikkelden zij zich uiteindelijk tot professioneel componist.