Compositie Concours

Informatie

Muziek maakt emoties los. Wanneer je dat lekkere deuntje uit een liedje van vroeger hoort, verschijnt er direct een grote glimlach op je gezicht. Een ander nummer maakt je juist een beetje verdrietig, omdat je moet terugdenken aan een vervelend moment. Hoe dan ook: muziek raakt ons allemaal.

Muziek is een manier om verhalen te vertellen. Over jezelf, een gebeurtenis die indruk maakte of een bijzondere droom. Tijdens het schrijven van een muziekstuk kun je je fantasie de vrije loop laten. Daarom organiseren we eens in de twee jaar het Compositie Concours. Jonge componisten van 12 t/m 21 jaar laten dan van zich horen.

Compositie Concours 2022
De finale van het Compositie Concours vond plaats op 13 november tijdens het eigentijdse muziekfestival November Music in ‘s-Hertogenbosch. Dit jaar was de opdracht om een compositie te schrijven van 90 seconden met als thema Vrijheid. Uit alle aanmeldingen werden 15 composities geselecteerd om live uitgevoerd te worden door Matangi Quartet of een eigen ensemble. Het niveau was hoog en de variatie was indrukwekkend. Bekijk hier de uitslag.

Eerdere prijswinnaars
Tal van inmiddels bekende componisten deden eerder mee aan het Compositie Concours. Mede dankzij het concours maakten deze jonge componisten een vliegende start, en ontwikkelden zij zich uiteindelijk tot professioneel componist.