Klassiek Concours

Informatie

Het Klassiek Concours 2023 vindt dit jaar weer geheel live plaats. Nieuw is de mogelijkheid om voorafgaand aan de regioselecties een optionele studievideo in te sturen en alvast feedback te krijgen van een professionele jury. Ook de deelnamecategorieën zien er dit jaar iets anders uit. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen deelnemers die muziekles volgen aan een opleiding voor jong talent en deelnemers die regulier muziekles hebben. Meer informatie hierover vind je in het deelnemersreglement.

Klassiek Concours 2023 Deelnemersreglement .pdf

Regioweekeinde
De regioselecties vinden plaats in zes regio’s, steeds in een ander weekend. Op vrijdag en zaterdag treden alle deelnemers live op voor publiek en op zondag spelen zes geselecteerde finalisten hun stuk(ken) nog een keer, ditmaal in de regiofinale. Bekijk voor alle data het programma in het menu en selecteer rechtsboven jouw regio.

Nationale Halve Finale
De Nationale Halve Finale vindt plaats op 1 april 2023 in het Provinciehuis in Den Haag. Alle deelnemers die tijdens de regiofinale een plek hebben weten te bemachtigen in de halve finale treden deze dag op.

Nationale Finale
Op 22 april 2023 vindt de Nationale Finale plaats in Amare, Den Haag. Zes finalisten spelen deze middag hún finaleoptreden.

Heb je nog vragen? Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden. Kom je er niet uit? Mail ons dan via inschrijving@christinaconcours.nl.