Evenement

Regioconcours Zuid 1 – digitale editie

Regioconcours Zuid 1 - digitale editie

Van 12 tot 14 juni vindt het digitale klassiek concours Zuid 1 plaats. Vanwege het coronavirus en de maatregelen om het virus in te dammen, hebben we besloten om het laatste regioconcours van het Prinses Christina Klassiek Concours digitaal te organiseren. Zo zorgen we dat de selecties door kunnen gaan en deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben. 

Wil je een filmpje insturen? Dat kan via deze pagina.

Zo gaat het in zijn werk
Iedereen die ingeschreven stond voor het klassiek concours Zuid 1 in Veghel mag meedoen aan het digitale concours. Tussen vrijdag 12 juni, 18.00 uur, en zondag 14 juni, 18.00 uur, is het concours geopend. Deelnemers doen mee door een filmpje in te sturen via YouTube en het formulier op onze website in te vullen. Alle informatie voor deelnemers vind je op deze pagina.

Zo kun je alle filmpjes bekijken
Tijdens het concoursweekend, van 12-14 juni, stromen de filmpjes binnen! Op deze pagina verzamelen we alle filmpjes. Elke ochtend en elke middag (tijdens het concoursweekend) updaten we de pagina zodat je alle filmpjes kunt bekijken.

Zoals je van ons gewend bent, wordt iedere inzending door onze jury beoordeeld. Dat doen ze in de week van 15 juni. In het weekend van 20 juni maken we daarna de winnaar(s) van het concours bekend!

Filmpjes die openbaar staan (dus zodat iedereen ze kan zien) dingen mee naar de publieksprijs. Tussen maandag 15 juni, 18.00 uur en vrijdag 19 juni, 18.00 uur kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete optreden. Iedereen in Nederland mag meestemmen. Wel geldt: 1 stem per mailadres.  Informatie over het stemmen vind je op 15 juni op de pagina met inzendingen.

Bekendmaking winnaars
In het weekend van 20 juni maken we de winnaars van het digitale concours Zuid 1 bekend. In de week van 22 juni vinden de jurygesprekken (besloten) plaats tussen de juryleden en de deelnemers. Iedere deelnemer krijgt in een jurygesprek feedback op zijn of haar optreden. Met die feedback kan elke deelnemer zijn spel nog beter maken!

Het digitale klassiek concours Zuid 1 wordt in het bijzonder mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord-Brabant, Het Leye Fonds en de gemeente Meierijstad. Het Prinses Christina Concours wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Vele andere fondsen, bedrijven, overheden en organisaties steunen onze missie ook. We zijn hen hiervoor zeer erkentelijk. Kijk voor meer informatie op deze pagina

Digitaal concours