Evenement

Jazzconcours – selecties bigbands

Jazzconcours - selecties bigbands

Jonge jazzmusici tussen de 12 en 22 jaar laten horen wat zij in huis hebben tijdens de selecties van het Prinses Christina Jazz Concours. 

Om de twee jaar organiseert het Prinses Christina Concours een jazzconcours. Het is de enige landelijke jazzwedstrijd voor jonge muzikanten. Tijdens de selecties voor bigbands, op zondag 1 december, treden de deelnemende bigbands 12 minuten op voor een professionele jury en het publiek. Direct nadat alle bigbands gespeeld hebben, is de prijsuitreiking. De beste bigband mag later op de dag spelen, in het finaleprogramma. Iedere bigband krijgt persoonlijke feedback van de jury. Met de tips van de jury vergroten de jonge musici hun spelplezier.

Klik hier om het programmaboek voor het hele weekend te downloaden.

De toegang is gratis en tussen de optredens is er telkens voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. Reken op een vrolijke en muzikale sfeer: zoveel jong jazztalent zie je niet vaak bij elkaar! Het programma (medio november bekend) en meer informatie over het Jazzconcours vind je op deze pagina.