Evenement

Finale 2021

Finale 2021

Adinda van Delft (viool, 12 jaar, Berkel en Rodenrijs), Thomas Prechal (cello, 16 jaar, Utrecht), Steije Maurer (marimba, 16 jaar Nieuwegein) en Jappe Dendievel (fagot, 16 jaar, Oostkamp, België) hebben een eerste prijs gewonnen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2021. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakte de prijswinnaars bekend.

Het 53e Klassiek Concours werd vanwege de coronamaatregelen digitaal georganiseerd. Bijna vierhonderd jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen deden mee aan de voorrondes. Zeventien van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Het niveau van de deelnemers en de betrokkenheid van het publiek was, ondanks de coronacrisis, hoog.

De Nationale Finale werd opgenomen in samenwerking met opnamestudio ConcertLab en uitgezonden via YouTube en www.christinaconcours.nl. Duizenden mensen keken mee naar de uitzendingen en genoten van de optredens van de jonge, talentvolle muzikanten. Een professionele jury, onder leiding van sopraan Francis van Broekhuizen, kende prijzen toe in 3 categorieën: 12-14 jaar (categorie 1), 15-19 jaar / zang: 15-21 jaar (categorie 2) en finalisten die een conservatoriumopleiding volgen (categorie 3).

Bekijk hier de optredens van de finalisten van 2021 terug.
Bekijk hier de volledige uitslag van de Nationale Finale terug.

Nationale Finale 2022 

De Nationale Finale 2022 vindt plaats op 23 april 2022. Schrijf de datum vast op in je agenda en houd de site in de gaten voor meer informatie.

Digitaal concours