Educatie

Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland kunnen kennismaken met muziek. Daarom hebben wij de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten opgezet. 

Classic Express
Sinds 2007 rijdt het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor leerlingen in het reguliere basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Al meer dan 100.000 kinderen hebben in de Classic Express kunnen genieten van concerten door jong talent. Tegelijkertijd leren onze prijswinnaars zich te presenteren aan een jong en uiterst kritisch concertpubliek, misschien wel de toekomstige deelnemers van onze concoursen.
Meer informatie over de Classic Express vind je op www.classicexpress.nl.

Kies je instrument
Het Prinses Christina Concours geeft het jaarlijkse magazine Kies je instrument uit. Met dit magazine en de bijbehorende website www.kiesjeinstrument.nl wil het Prinses Christina Concours jonge kinderen aanmoedigen een muziekinstrument te leren bespelen. Kies je instrument wordt gemaakt voor kinderen van ongeveer acht jaar.
Het magazine wordt verspreid op de basisscholen, aangevuld met een lesbrief voor basisschoolleerkrachten. Deze muzieklessen kunnen worden uitgevoerd op het digitale schoolbord.
Basisscholen kunnen Kies je instrument 2012 nog steeds bestellen via www.kiesjeinstrument.nl/bestel. De magazines zijn gratis, voor de verzending wordt een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van € 5,95.
Op www.kiesjeinstrument.nl kunnen kinderen terecht voor filmpjes, prijsvragen en muziekgames. Voor ouders is er op de website praktische informatie te vinden over muzieklessen. Ook kunnen ouders op www.kiesjeinstrument.nl kijken voor een agenda met leuke kinderconcerten en een bestand van gediplomeerde muziekdocenten.

Bennie Briljant
Op www.benniebriljant.nl krijgen kinderen muziekles met gratis filmpjes op internet. Hoofdrolspeler Bennie Briljant leert kinderen stap voor stap muziek maken op slagwerkinstrumenten. Bennie Briljant is een initiatief van het Prinses Christina Concours.
Voor basisscholen is een speciale versie van de films ontwikkeld voor gebruik op de digitale schoolborden. De basisschoolleerkracht hoeft geen ervaring te hebben met het geven van muziekles: Bennie vertelt wat de kinderen moeten doen. Op de website kunnen basisschoolleerkrachten een uitgebreide handleiding bij de lessen downloaden.
Bij de films heeft het Prinses Christina Concours houten slagwerkinstrumenten laten ontwikkelen die enige tijd te koop waren bij sponsor Zeeman textielSupers. De lessen kunnen ook worden uitgevoerd met andere slagwerkinstrumenten.

 

 

Agenda

Zondag 2 september 2018, Concertgebouw, Spiegelzaal

10.00 uur

Zaterdag 8 september 2018, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

Zondag 9 september 2018, Berkenrode, Heemstede

15:00

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.