Jazz

Het Prinses Christina Jazz Concours wordt eens per twee jaar gehouden in het Bimhuis in Amsterdam. Het concours staat open voor alle jonge jazzmuzikanten van 12 t/m 21 jaar, ongeacht niveau. Je kunt optreden als solist, als duo, met je band of gewoon je hele bigband meenemen! De laatste editie werd gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016. De volgende editie van het jazzconcours zal plaatsvinden op 30 november en 1 december 2019, de inschrijving start op 1 september 2019 via deze site.

Prinses Christina Jazz Concours
Doel van Prinses Christina Jazz Concours is ervoor zorgen dat jongeren jazzmuziek blijven maken. Deelnemers krijgen na afloop van hun optreden tips en adviezen van juryleden om zich verder te ontwikkelen. Ook ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname. De prijzen zijn gericht op de verdere ontwikkeling van jonge jazzmuzikanten. Finalisten maken bijvoorbeeld kans op een studiereis naar New York, een optreden op het North Sea Jazz Festival of een les bij een bekende jazzmusicus naar eigen keuze.

Jazzconcours 2016
Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 werd de vorige editie van het Prinses Christina Jazz Concours gehouden. Maar liefst 40 bands – 31 kleine bands en 9 bigbands – lieten horen wat zij in huis hebben. Een professionele jury, bestaande uit onder meer Co de Kloet, Joris Teepe en Francien van Tuinen, selecteerde acht finalisten die op zondagmiddag 27 november nogmaals optraden in het Bimhuis. Daarna werden zes eerste prijzen en twee tweede prijzen uitgereikt; het resultaat van een zeer succesvolle editie. Lees hier de complete uitslag van het Prinses Christina Jazz Concours 2016.

Prijswinnaars
Benieuwd wie eerder prijswinnaar waren op het Prinses Christina Jazz Concours? Klik hier voor een overzicht.

Facebook
Het Prinses Christina Jazz Concours heeft een eigen Facebookpagina. Hier posten we regelmatig updates over oud-prijswinnaars, aankondigingen van jazzconcerten en –festivals en natuurlijk nieuws over ons eigen jazzconcours. Like deze Facebookpagina en blijf op de hoogte!

YouTube
Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei leuke opnamen, films en beeldfragmenten rond verschillende edities van het Prinses Christina Jazz Concours. Hier vind je ook de filmpjes van alle finalisten uit 2016.

Bekijk hier de compilatiefilm van het Prinses Christina Jazz Concours 2016:

Agenda

Zondag 28 juli 2019, De Vishal, Grote Markt, Haarlem

16.00 uur

Vrijdag 2 augustus 2019, Sigarenfabriek, Delft

14.00 uur, 14.45 uur en 15.30 uur

Zaterdag 10 augustus 2019, Waalse Kerk, Amsterdam

13.00 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.