24-10-2018

Veelgestelde vragen

Nieuwsgierig geworden naar het Prinses Christina Concours, maar twijfel je nog of je mee wilt doen? Wil je meer weten over de inschrijving of welke data het concours plaatsvindt? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wie kan er allemaal meedoen aan het concours?
Alle jonge musici tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) kunnen meedoen aan het Prinses Christina Concours. Het helpt als je een klassiek stuk al aardig in de vingers hebt. Het concours beperkt zich niet tot 1 instrument of 1 bepaald niveau. Iedereen mag meedoen. Het is een onvergetelijke ervaring.

Hoeveel jaar muziekles heb ik nodig om me in te schrijven voor het concours?
Het Prinses Christina Concours is er voor iedereen: van beginner tot gevorderde. Niet alleen voor toptalenten, maar juist ook voor diegenen die graag een extra stimulans willen. Iedereen mag meedoen, ongeacht je niveau.

Welke muziekstukken kan ik spelen op het concours?
Er gelden voor het concours geen verplichte werken. Let er op dat een optreden maximaal 10 minuten mag duren (inclusief stemmen en applaus). Het muziekstuk dat je speelt moet behoren tot het klassieke repetoire. Twijfel je of jouw stuk geschikt is? Vraag ons gerust om tips: info@christinaconcours.nl. Binnenkort vind je op onze site een lijst met muziekstukken waar je uit kunt kiezen om te spelen, als suggestie en om je te inspireren.

Kan ik me ook samen met anderen inschrijven, bijvoorbeeld als duo of als kwartet?
Ja, dat kan! Je vindt de opties in het inschrijfformulier. Daar kun je het aangeven.

Wanneer vinden de concoursen plaats?
Tussen januari en april zijn we door het land te vinden voor de regionale voorrondes. In april vinden de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale plaats. Die organiseren we allebei in Den Haag. Klik hier voor alle data van de concoursen.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?
De inschrijving sluit op 1 december, maar… vol=vol. Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je je het beste zo snel mogelijk inschrijven.

Wat kost het om mee te doen aan het concours?
Het inschrijfgeld is 25 euro als je alleen meedoet, 35 euro bij een duo, 45 euro voor een trio, 55 euro voor een kwartet en 65 euro voor een kwintet t/m nonet.

Wanneer krijg ik bericht over mijn deelname?
Als je je hebt ingeschreven, krijg je van ons uiterlijk 12 december 2018 bericht of je als deelnemer ingeschreven bent. Vervolgens krijg je uiterlijk twee weken voor het concours van ons een schema van optreden toegestuurd. De selecties vinden telkens plaats op vrijdagochtend en zaterdag (ook ’s avonds). Op zondagochtend rond 9.30 uur wordt bekend gemaakt wie er zondagmiddag in de finale mogen spelen.

Waar kan ik een indruk krijgen van het Prinses Christina Concours?
Bekijk ons YouTube-kanaal. Daar vind je allerlei opnames, films en beeldfragmenten van verschillende edities van het Prinses Christina Concours. We zijn ook actief op Facebook en Instagram.

Staat je vraag er niet bij?
Mail ons via info@christinaconcours.nl.

Boost je muzikaliteit en schrijf je direct in voor het concours via deze pagina.

Terug naar nieuws

Agenda

Maandag 29 april 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Donderdag 2 mei 2019, Arkezaal, Muziekcentrum Enschede

12:30 uur

Donderdag 2 mei 2019, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam, Grote Zaal

12.30 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.