3-6-2019

Bekenden van klassiek concours en De Muziekwedstrijd in finale Concertgebouwconcours

Op zondag 16 juni vindt de finale plaats van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019. Acht jonge musici laten van zich horen en onder hen zijn maar liefst 3 bekenden van het PCC.
Christiaan Blom (blokfluit) stond vorig jaar nog in de finale van De Muziekwedstrijd, Adriana Lisitskaya (piano) behaalde dit jaar de finale van De Muziekwedstrijd en Rory Bleeker (marimba) kennen we van het klassieke concours, hij deed in maart dit jaar nog mee aan het regioconcours in Rotterdam.

Over het Koninklijk Concertgebouw Concours

Na een videovoorronde via YouTube, de halve finale in de Kleine Zaal én een masterclass spelen Christiaan, Adriana en Rory met nog vijf jonge musici op het podium van de Kleine Zaal. De jonge finalisten krijgen in ieder geval allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. De winnaar mag optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en bij Klassiek op het Amstelveld. Daarnaast wint hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. En natuurlijk krijgt de winnaar de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Klik hier voor meer informatie of om kaarten te bestellen.

Terug naar nieuws

Agenda

Dinsdag 3 september 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zondag 8 september 2019, Heerlijkheid Berkenrode, Heemstede

15.00

Woensdag 11 september 2019, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

12.45 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.