11-3-2019

PCC in Veghel op 22, 23 en 24 maart

Op 22, 23 en 24 maart zijn we in Veghel. Daar vindt ons laatste regioconcours plaats. In dat weekend ontvangen we ruim 65 deelnemers tijdens de selecties op vrijdag en zaterdag. Op 24 maart treden 7  van hen op in de spannende regiofinale.

Onze regiofinale is op 24 maart onderdeel van de Dag van de Toekomstmuziek: een nieuw initiatief dat we samen met CHV Academy, Circle of Talent en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseren. 

Weekend vol muziek
Op vrijdagavond en zaterdag worden de selecties gehouden. Bijzondere dagen die je gratis kunt bezoeken! Iedere deelnemer treedt ongeveer tien minuten op voor jury en publiek. Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. Loop binnen en geniet van de muzikale talenten van onze deelnemers!

Op zondag vindt de regiofinale plaats. Tijdens deze finale treden circa zeven jonge musici op. Ze maken allemaal kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale, in Den Haag.

Dag van de Toekomstmuziek
Samen met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en de CHV Academy, Circle of Talent organiseren we de Dag van de Toekomstmuziek. Onze regiofinale is onderdeel van deze dag. De toekomst van het Brabantse muziekleven staat centraal tijdens de Dag van de Toekomstmuziek. In de middag wordt een congres met workshops georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie en de rol die jongeren hierin spelen. Een speciaal samengesteld jongerenpanel sluit aan bij de workshops. Zo praten we niet alleen over, maar vooral ook met jongeren over de muzikale toekomst van de provincie.

Brabants muziektalent zetten we in de schijnwerpers op de Dag van de Toekomstmuziek. Bezoekers van de Dag van de Toekomstmuziek krijgen, tegelijkertijd met het congres, gelegenheid te luisteren naar de finalisten van het Prinses Christina Concours.

De avond wordt ingevuld door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen.

Praktische informatie
De regioselecties zijn gratis toegankelijk. Ze vinden plaats in CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, Veghel. Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. Loop dus gerust binnen en geniet van de muzikale talenten van onze deelnemers!

Op vrijdag zijn de selecties tussen circa 18 uur en circa 22 uur. Op zaterdag zijn de selecties tussen circa 9.30 uur en 21.00 uur. Meer informatie over het precieze programma volgt snel.

Kaarten voor de Dag van de Toekomstmuziek (en dus ook voor de regiofinale) kosten 5 euro en zijn te koop via deze website.

Programma Dag van de Toekomstmuziek op 24 maart
13.00 uur: Opening & keynote speech door Eric Vloeimans
14.00 uur: Regiofinale PCC, deel 1 en workshops
14.45 uur: Pauze
15.15 uur: Regiofinale PCC, deel 2 en workshops
16.00 uur: Pauze en concert Nationale Jeugd Blaaskapel
Aansluitend: Prijsuitreiking Prinses Christina Concours

19.00 uur: concert Brabants Jeugd Project Orkest

Terug naar nieuws

Agenda

Vrijdag 24 mei 2019, Muziekschool Oost-Gelderland, Doetinchem

11.30 uur en 12.30 uur

Donderdag 30 mei, Proeftuin, Oranjewoud

14.00 uur en 16.00 uur

Vrijdag 31 mei 2019, Proeftuin, Oranjewoud

13.40 uur, 15.40 uur en 17.30 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.