27-3-2019

Nationale Finale op 14 april

Op zondag 14 april vindt voor de eenenvijftigste keer de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours plaats. Vanaf 14.00 uur verzorgen acht finalisten ieder een eigen optreden in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Ruim 400 jonge musici uit het hele land deden mee aan de selecties op zes plekken in Nederland. Negentien van hen doen mee aan de Nationale Halve Finale op 6 april aanstaande. Uit halve finalisten worden acht finalisten geselecteerd voor de Nationale Finale.

Elke finalist treedt 10 minuten op voor jury en publiek. Tijdens de pauze gaat de professionele jury in beraad. Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen kijkt de jury naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van elke finalist. De finalisten worden bekend gemaakt na de Nationale Halve Finale.

Praktische informatie
Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Zuiderstrandtheater vanaf 16.50 euro. Vrienden van het Prinses Christina Concours krijgen korting en hebben daar informatie over gekregen via de mail of post.

De finale start om 14.00 uur en wordt afgesloten met een spannende prijsuitreiking. Het adres van het Zuiderstrandtheater is Houtrustweg 505 te Den Haag.

Terug naar nieuws

Agenda

Dinsdag 3 september 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zondag 8 september 2019, Heerlijkheid Berkenrode, Heemstede

15.00

Woensdag 11 september 2019, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

12.45 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.