29-9-2017

Jubileumconcert met het Residentie Orkest

Het Zuiderstrandtheater was vrijdag 29 september het toneel van de viering van het 50-jarig bestaan van onze organisatie. Tijdens het jubileumconcert bracht het Residentie Orkest met violiste Liza Ferschtman op betoverende wijze twee romantische meesterwerken van Mendelssohn en Schubert ten gehore. Ook speelde het Residentie Orkest de première van de compositie ‘Reizigers in de regen’ samen met vier jonge prijswinnaars van het concours als solist: Hawijch Elders, viool (18 jaar), Teresa Costa, dwarsfluit (20 jaar), Florianne Remme, cello (17 jaar) en Arjan Jongsma, marimba (21 jaar). De jonge Nederlandse componist Max Knigge schreef deze compositie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Prinses Christina Concours.

“Een mooie avond waarbij gevestigde namen en aanstormend talent samenkwamen. Het is geweldig dat Nederland beschikt over zoveel talent. Dat moeten we koesteren ”, aldus directeur Feyo Sickinghe.

Hierbij de eerste foto’s en het videoverslag van deze bijzondere avond! In het kader van ons jubileum maakten we ook een filmpje met een overzicht van al onze projecten.

Terug naar nieuws

Agenda

vrijdag 23 maart 2018, Prins Claus Conservatorium, Groningen

Vanaf 18.00 uur

Vrijdag 23 maart 2018, Dorpskerk, Capelle aan den IJssel

20:00 uur

zaterdag 24 maart 2018, Prins Claus Conservatorium, Groningen

Vanaf 09.30 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.