9-1-2019

Dag van de Toekomstmuziek!

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent slaan de handen ineen. Gezamenlijk organiseren zij de Dag van van de Toekomstmuziek op zondag 24 maart op CHV de Noordkade in Veghel. 

Tijdens deze dag, die in het teken staat van jeugd, muziek en ontmoeting, geniet je van de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

Congres met workshops muzikale toekomst
De dag staat in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. In de middag is er een congres over de muzikale toekomst van de provincie en de rol van de jeugd hierin. Tijdens het congres kunnen er verschillende workshops worden gevolgd en is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Muzikale organisaties, verenigingen, docenten, muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden hebben daarmee volop de kans elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Bovendien neemt een speciaal samengesteld jongerenpanel deel aan de workshops. Zo zijn we nog beter in gesprek met jongeren over de muzikale toekomst van de provincie.

Regio finale Prinses Christina Concours & concert Brabant Jeugd Project Orkest
Ook wordt op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur gaat de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers krijgen, tijdens het congres, de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De prijsuitreiking van het Prinses Christina Concours vormt het gezamenlijke sluitstuk van de middag. De avond wordt ingevuld door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen. Zij zorgen met een groots theaterconcert in de grote zaal van Theater de Blauwe Kei voor een spectaculaire afsluiting van deze bijzondere dag!

Terug naar nieuws

Agenda

Dinsdag 3 september 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zondag 8 september 2019, Heerlijkheid Berkenrode, Heemstede

15.00

Woensdag 11 september 2019, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

12.45 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.