24-10-2018

Schrijf je nu in voor ons klassieke concours en boost je muzikaliteit!

Jonge musici opgelet: schrijf je nu in voor ons klassieke concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde kan meedoen aan de wedstrijd. Wie deelneemt, treedt tien minuten op voor jury en publiek. Na afloop krijg je persoonlijk advies van de jury en je ontmoet leeftijdsgenoten. Meedoen is een onvergetelijke ervaring!  

Voor iedereen
Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar)? Doe dan mee aan het Prinses Christina Concours. We zijn er voor iedereen: van beginner tot gevorderde. Niet alleen voor toptalenten, maar juist ook voor diegenen die graag een extra stimulans willen. Iedereen mag meedoen, ongeacht je niveau. Deelnemers aan het concours treden tien minuten op voor publiek en een professionele jury. Iedereen krijgt na het optreden een persoonlijk gesprek met een aantal juryleden.

Onze juryleden zijn bekende, professionele musici en worden door ons zorgvuldig geselecteerd. Ze geven je opbouwend commentaar over je optreden en je krijgt tips waar je verder mee kunt. Meedoen is een ervaring op zich. Bovendien ontmoet je leeftijdsgenoten die dezelfde passie hebben als jij: muziek maken! Iedereen krijgt van ons een certificaat van deelname.

De uiterste inschrijfdatum is 1 december aanstaande, maar… vol=vol. Verzeker jezelf dus snel van een plekje bij het concours bij jou in de buurt!

Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan. 

Update: De inschrijving via deze site is gesloten!Tot en met 9 december verdelen we de laatste plaatsen voor het Prinses Christina Concours. Grijp dus deze laatste kans en neem contact met ons op via inschrijving@christinaconcours.nl

Regionale voorrondes
Onze voorrondes vinden plaats op zes plekken in Nederland, tussen januari en april. Je doet automatisch mee met het concours dat het dichtst bij jou in de buurt ligt. De regionale concoursen worden altijd in het weekend gehouden. Aan het einde van de selecties wordt bekend gemaakt wie er op zondag in de finale mogen optreden. De winnaars van de voorrondes gaan naar de halve finale en – wie weet – naar de finale.

Klik hier om te zien wanneer we bij jou in de buurt zijn.

Iedereen kan komen kijken naar het concours. De selecties zijn gratis toegankelijk. Voor de regiofinales, Nationale Halve Finale en Nationale Finale is een toegangskaartje nodig.

 

Prijzen
Iedereen die meedoet, maakt kans op prachtige prijzen, die je nog meer stimuleren om muziek te maken. Winnaars van de regiofinale krijgen bijvoorbeeld een optreden met een kamerorkest of symfonieorkest uit de regio, een cultuurweekend naar Parijs met andere prijswinnaars, masterclasses (in Nederland) van een musicus naar keuze en abonnementen op concertseries in de regio. Winnaars van de Nationale Halve Finale en Nationale Finale maken daarnaast kans op een buitenlandse zomercursus en een solistisch optreden met het Residentie Orkest.

Benieuwd wie er eerder in de prijzen vielen? Bekijk het overzicht van prijswinnaars.

Deelnemersreglement
In het deelnemersreglement staan alle regels en voorwaarden voor deelname aan het Prinses Christina Concours.

Klik hier om het reglement voor het concours in 2019 te lezen. De regio Zuid 2 (Maastricht) heeft een eigen reglement. Klik hier voor het reglement van de regio Zuid 2.

Nieuwsgierig geworden?
Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei opnames, films en beeldfragmenten van verschillende edities van het Prinses Christina Concours.

Twijfel je nog? Mail ons via info@christinaconcours.nl. Of bekijk waarom je volgens harpist en oud-deelnemer Remy van Kesteren moet mee doen aan ons klassieke concours.

Terug naar nieuws

Agenda

Dinsdag 25 juni 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zondag 30 juni 2019, De Vishal, Grote Markt, Haarlem

16.00 uur

Zondag 7 juli 2019, Grote Markt, Den Haag

14.00

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.