Mathilde Wantenaar Compositie Concours 2015

Reglement Compositie Concours 2017

Aan het Prinses Christina Compositie Concours kunnen meedoen:

1. Deelnemers tussen de 12 en 21 jaar en woonachtig in Nederland, Vlaanderen en regio Aken
(zie hiervoor de postcode-indeling van het Prinses Christina Concours).

2. Deelnemers worden ingedeeld in één van deze drie categorieën:
Categorie 1: deelnemers die op 18 november 2017 minimaal 12 en maximaal 14 jaar oud zijn en niet vallend onder categorie 3.
Categorie 2: deelnemers die op 18 november 2017 minimaal 15 en maximaal 21 jaar oud zijn en niet vallend onder categorie 3.
Categorie 3: deelnemers die op 18 november 2017 minimaal 12 en maximaal 21 jaar oud zijn en student aan een vakopleiding van een conservatorium.

3. Bezetting:
Deelnemers kunnen componeren:
–  voor een vrije bezetting: in dit geval zorgen zij zelf voor de uitvoering en dragen zij de eventuele kosten ervan; of
–  voor één of een zelf te kiezen combinatie van de volgende instrumenten: klarinet, cello, slagwerk, sopraan en piano. In dit geval kan de compositie uitgevoerd worden door de leden van Trio Burlesco (klarinet, cello en piano) en/of zang en/of slagwerk. (zie bijlage).

4. Thema:
Deelnemers hebben de keuze om:
– een vrije compositie te schrijven, of
– een compositie gebaseerd op het thema: ‘50 jaar Prinses Christina Concours’ (Zie bijlage).

5. De inschrijving start op 1 augustus 2017 en sluit op 1 oktober 2017.
Deelnemers dienen zich via de website in te schrijven (https://christinaconcours.nl/concoursen/compositie). Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van volledig ingevulde inschrijfformulieren en inschrijfgeld.

6. Het inschrijfgeld van € 25,- dient uiterlijk 10 oktober 2017 binnen te zijn op rekening IBAN: NL71 INGB 0002 4655 49 (BIC: INGB NL2A) t.n.v. Stichting Prinses Christina Concours te Den Haag, met duidelijke vermelding van de naam van de deelnemer en ‘Compositie Concours’. De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld ontvangen is. Bij annulering wordt het inschrijfgeld niet geretourneerd. Degenen die aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan, krijgen uiterlijk 15 oktober 2017 bericht of zij als deelnemer zijn ingeschreven.

7. De composities dienen uiterlijk 10 oktober 2017 bij het Prinses Christina Concours binnen te zijn. De composities moeten geschreven zijn in notenschrift en worden op papier in achtvoud en zo mogelijk ook digitaal toegezonden (Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag / c.noorland@christinaconcours.nl). 

8. De ingezonden compositie mag een tijdsduur hebben van maximaal 8 minuten
Wanneer de partituur niet leesbaar is en/of de muziek onspeelbaar is, zal de deelnemer verzocht worden om een nieuwe versie te sturen. Als deze bezwaren niet worden weggenomen behoudt de organisatie zich het recht om een compositie niet te laten uitvoeren

9. Het concours vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 in HKU Utrechts Conservatorium. Tijdens deze ronde worden de geselecteerde composities uitgevoerd door de componist zelf of zijn/haar eigen ensemble dan wel door de leden van het Trio Burlesco en/of zang en/of slagwerk. Aan het eind van deze dag worden de prijswinnaars tijdens een feestelijke prijsuitreiking door de jury bekendgemaakt.

10. Prijzen:
De jury kent verschillende prijzen toe (o.a. masterclasses, cultuurreis naar Parijs, concertgelegenheden voor winnende composities, concertkaartjes). De composities op het thema ’50 jaar Prinses Christina Concours’ dingen mee naar een extra prijs.

11. Op de concourslocatie is één vleugel aanwezig. Alle andere benodigde instrumenten dient de deelnemer (of zijn/haar ensemble) zelf mee te brengen.

12. Bij gebruik van tekst dienen de dichter en de bron vermeld te worden. Een korte toelichting op het werk kan worden meegestuurd.

13. Op de eerste bladzijde van de partituur dient het gebruik van eventuele afwijkende instrumenten of bijzondere instrumenten te worden toegelicht.

14. Afwijkingen van het reglement zijn slechts mogelijk na schriftelijke toestemming van de directeur van het Prinses Christina Concours.

Prinses Christina Concoursi Schenkkade 50i2595 AR Den Haag
085 1050050 info@christinaconcours.nl i www.christinaconcours.nl

Agenda

Vrijdag 3 augustus 2018, Hofje, Delft

13.00 uur

Dinsdag 7 augustus 2018, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zaterdag 11 augustus 2018, Westerkerk, Amsterdam

13.00 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.