31-7-2017

Inschrijving Compositie Concours geopend!

Ben jij een jonge componist tussen de 12 en 21 jaar? Schrijf je dan nu in voor het Compositie Concours!

Na twee jaar is het weer zover! Op 18 november 2017 houden we het volgende Prinses Christina Compositie Concours. Dit jaar zal het compositieconcours worden gehouden in Utrecht (HKU, Utrechts Conservatorium). De winnaars worden aan het einde van de dag gelijk bekendgemaakt door een professionele jury.

Prijzen
Je maakt onder meer kans op een les bij een Nederlandse componist naar eigen keuze en een cultuurweekend naar Parijs.

50 jaar Prinses Christina Concours!
Dit jaar is het ook mogelijk om een compositie te schrijven die gebaseerd is op het thema ‘50 jaar Prinses Christina concours’. Er zijn extra prijzen voor de composities op dit thema.

Componeren
Je kunt voor een vrije bezetting componeren en zelf voor de uitvoering zorgen, maar ook een stuk schrijven voor een combinatie uit de volgende instrumenten: klarinet, cello, piano, slagwerk en zang. Deze composities worden dan uitgevoerd door Trio Burlesco , slagwerk en zang.

Let op!
– Inschrijven kan vanaf 1 augustus tot uiterlijk 1 oktober 2017 via onze website: www.christinaconcours.nl
– Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van volledig ingevulde inschrijfformulieren en inschrijfgeld.
– Ingezonden composities mogen maximaal 8 minuten duren.

Klik hier voor het reglement van het compositieconcours 2017.
Klik hier voor de bijlage bij het reglement met tips over componeren voor het Trio Burlesco+ en met tips over componeren voor het thema ’50 jaar Prinses Christina Concours’.

Juryleden
Op 18 november 2017 zullen Wim Henderickx (voorzitter), Hans Koolmees, Roel van Oosten, Mayke Nas (Componist des Vaderlands), CalliopeTsoupaki en Robin de Raaff plaatsnemen in de jury.

Lecture Recital
Tijdens het juryberaad op 18 november komt pianist Ralph van Raat jullie vertellen hoe het is om als pianist met componisten samen te werken.

Eerdere prijswinnaars 
Wil je weten wie er in 2015 een prijs wonnen op het compositieconcours? Klik hier.

Voor meer informatie: info@christinaconcours.nl of  085-1050050

7-6-2017

Inschrijving compositieconcours start op 1 augustus

Aan alle jonge componisten tussen de 12 en 21 jaar uit Nederland én Vlaanderen!
Doe mee aan het Prinses Christina Compositie Concours!

Na twee jaar is het weer zover! Op 18 november 2017 houden we het volgende Prinses Christina Compositie Concours. Meedoen? Begin dan maar vast met schrijven, want 1 augustus start de inschrijving. Dit jaar zal het compositieconcours worden gehouden in Utrecht (HKU, Utrechts Conservatorium). De winnaars worden aan het einde van de dag gelijk bekendgemaakt door een professionele jury.

Prijzen
Je maakt onder meer kans op een les bij een Nederlandse componist naar eigen keuze en een cultuurweekend naar Parijs.

50 jaar Prinses Christina Concours!
Dit jaar is het ook mogelijk om een compositie te schrijven die gebaseerd is op het thema ‘50 jaar Prinses Christina concours’. Er zijn extra prijzen voor de composities op dit thema.

Lees verder…

19-5-2017

Vacature stagiair(e) marketing en communicatie

Ons marketing- en communicatieteam zoekt een stagiair(e)!
Ben je van mening dat alle kinderen in Nederland kennis moeten kunnen maken met muziek en, liever nog, moeten worden gestimuleerd om zelf muziek te maken? Weet je als geen ander hoe jongeren denken, welke media ze gebruiken en hoe ze geprikkeld worden? Lijkt het je een uitdaging om kinderen en jongeren te werven voor onze projecten en daarnaast zoveel mogelijk (pers)aandacht te genereren? Hou je van aanpakken en afwisseling? Zit je in het derde of vierde jaar van een opleiding marketing, communicatie, advertising of vergelijkbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees de volledige vacaturetekst hier.

23-4-2017

Uitslag Nationale Finale Prinses Christina Concours 2017

Vier finalisten hebben vanmiddag een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.


De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2017 werden acht jonge muziektalenten geselecteerd. Lees verder…

11-4-2017

Het is bijna zo ver… De Nationale Finale op 23 april!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 8 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Finale. Deze vindt plaats op zondag 23 april a.s. in het Zuiderstrandtheater te Den Haag.

Lees verder…

8-4-2017

Finalisten Prinses Christina Concours 2017 bekend!

Vandaag vond de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag. De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit alle deelnemers werden 28 getalenteerde musici geselecteerd om te spelen tijdens de Nationale Halve Finale, waar zij een plek in de Nationale Finale probeerden te veroveren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Raymond Spons (voorzitter), Renée Bekkers, Daria van den Bercken, Larissa Groeneveld, Ruud van der Meer, Cécile Huijnen en Marieke Stordiau, acht finalisten. Lees verder…

31-3-2017

Op naar de Nationale Halve Finale op 8 april!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 24 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Deze wordt op zaterdag 8 april a.s. gehouden in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.
Dat ik door ben naar deze Nationale Halve Finale betekent voor mij ook dat ik weer mag gaan genieten van een klankrijke concertvleugel in een zaal met mooie akoestiek met enthousiast publiek en natuurlijk van veel mooie muziek, Maxim Heijmerink, een van de halvefinalisten op zaterdag 8 april.

Lees verder…

26-3-2017

Uitslag Prinses Christina Concours ‘s-Hertogenbosch 2017

Meer dan 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 1 in ‘s-Hertogenbosch. De jury koos uiteindelijk acht finalisten. Zij mochten op zondag 26 maart optreden tijdens de finale in Avans Hogeschool. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer H.A.J.M. Swinkels, lid gedeputeerde staten in de provincie Noord-Brabant. De heer J. Hoskam, wethouder in de gemeente ‘s –Hertogenbosch, reikte de Wisseltrofee en de Publieksprijs uit.

 De uitslag van het Prinses Christina Concours Zuid 1 2017 in ‘s-Hertogenbosch is als volgt.

Lees verder…

20-3-2017

Bepaal zelf uw toegangsprijs voor de finale van het concours in Den Bosch

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart a.s. doen ruim 60 jonge muzikanten van 12 t/m 19 jaar mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. Enkele deelnemers mogen naar de regiofinale op zondag 26 maart. Dit jaar hanteren wij voor het eerst geen vaste toegangsprijs voor de finale. Bezoekers worden na afloop uitgenodigd een donatie te doen, waarmee zij zelf hun toegangsprijs bepalen.

Lees verder…

Agenda

Donderdag 17 augustus 2017, Oude Wester

13.00 uur

Vrijdag 18 augustus 2017, Oude Wester

13.00 uur

Zaterdag 19 augustus 2017, Prinsengracht, Amsterdam

16.00 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.