23-4-2017

Meerdere eerste prijzen tijdens Nationale Finale Prinses Christina Concours 2017

Radu Ratering, piano (12 jaar, Nieuwegein), Sasha Witteveen, contrabas (13 jaar, Ouderkerk aan de Amstel), Pelle van Esch, bastrombone (15 jaar, Gouda) en  Theodoor Heyning, cello (17 jaar, Groningen) hebben vanmiddag een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.


De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2017 werden acht jonge muziektalenten geselecteerd.

 

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen wordt gekeken naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt. De vakjury, bestaande uit Pauline Oostenrijk (voorzitter), Judith Wijzenbeek, Emmy Verhey, Ruud van der Meer en Jan Wijn, bepaalde per finalist welke prijs werd toegekend.

H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden overhandigde de prijzen aan de finalisten.

De complete uitslag van het Prinses Christina Concours 2017 is als volgt:


CATEGORIE 1 (12 t/m 14 jaar)

 1e prijs: Radu Ratering, piano (12 jaar, Nieuwegein)
– Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Een jaar het lidmaatschap van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.
– AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

 1e prijs: Sasha Witteveen, contrabas (13 jaar, Ouderkerk aan de Amstel)
– Oranje-Nassau Groep Prijs: Bezoek aan een buitenlandse zomercursus (inclusief reis en verblijf), aangeboden door de Oranje-Nassau Groep.
– Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Een jaar het lidmaatschap van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

2e prijs: Julius Backer, piano (13 jaar, Eenrum)
– AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

 2e prijs: Luna van Leeuwen, viool (13 jaar, Bilthoven)
– Internationale Masterclass Prijs: Masterclasses bij een bekende musicus naar eigen keuze, ter beschikking gesteld door Arcadis Nederland BV.
– Publieksprijs: Een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. Toegekend door de aanwezigen in de zaal en aangeboden door Zeeman textielSupers BV.

2e prijs: Steije Maurer, marimba (12 jaar, Nieuwegein)
– Ruud van der Meer Prijs: Een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
– KPMG Pers Prijs: Bezoek aan een of twee concerten van het idool van de winnaar in een Europese stad (inclusief reis en verblijf), aangeboden door KPMG en toegekend door vertegenwoordigers van de pers.
– AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

  

CATEGORIE 2 (15 t/m 19 jaar)

1e prijs: Pelle van Esch, bastrombone (15 jaar, Gouda)
– Residentie Orkest Prijs: Een solistisch optreden met het Residentie Orkest.
– Ruud van der Meer Prijs: Een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
– Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2017-2018.

1e prijs: Theodoor Heyning, cello (17 jaar, Groningen)
– Residentie Orkest Prijs: Een solistisch optreden met het Residentie Orkest.
– Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2017-2018.

3e prijs: Jasmijn Oude Grotebevelsborg, piano (18 jaar, Ootmarsum)
– Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: Een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar eigen keuze, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.

 

YouTube

Binnen enkele dagen zijn de optredens van de finalisten terug te zien op YouTube.
Kijk op www.youtube.com/christinaconcours of ga naar www.christinaconcours.nl.

 Radio 4

De Nationale Finale is opgenomen door Omroep MAX. Op donderdagavond 27 april zal MAX Avondconcert om 21.15 uur een selectie van de optredens uitzenden op NPO Radio 4.

De Wereld Draait Door
Alle finalisten waren deze week al te gast bij De Wereld Draait Door. Zie https://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/372256.

 

 

 

11-4-2017

Het is bijna zo ver… De Nationale Finale op 23 april!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 8 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Finale. Deze vindt plaats op zondag 23 april a.s. in het Zuiderstrandtheater te Den Haag.

Lees verder…

8-4-2017

Finalisten Prinses Christina Concours 2017 bekend!

Vandaag vond de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag. De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit alle deelnemers werden 28 getalenteerde musici geselecteerd om te spelen tijdens de Nationale Halve Finale, waar zij een plek in de Nationale Finale probeerden te veroveren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Raymond Spons (voorzitter), Renée Bekkers, Daria van den Bercken, Larissa Groeneveld, Ruud van der Meer, Cécile Huijnen en Marieke Stordiau, acht finalisten. Lees verder…

31-3-2017

Op naar de Nationale Halve Finale op 8 april!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 24 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Deze wordt op zaterdag 8 april a.s. gehouden in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.
Dat ik door ben naar deze Nationale Halve Finale betekent voor mij ook dat ik weer mag gaan genieten van een klankrijke concertvleugel in een zaal met mooie akoestiek met enthousiast publiek en natuurlijk van veel mooie muziek, Maxim Heijmerink, een van de halvefinalisten op zaterdag 8 april.

Lees verder…

26-3-2017

Uitslag Prinses Christina Concours ‘s-Hertogenbosch 2017

Meer dan 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 1 in ‘s-Hertogenbosch. De jury koos uiteindelijk acht finalisten. Zij mochten op zondag 26 maart optreden tijdens de finale in Avans Hogeschool. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer H.A.J.M. Swinkels, lid gedeputeerde staten in de provincie Noord-Brabant. De heer J. Hoskam, wethouder in de gemeente ‘s –Hertogenbosch, reikte de Wisseltrofee en de Publieksprijs uit.

 De uitslag van het Prinses Christina Concours Zuid 1 2017 in ‘s-Hertogenbosch is als volgt.

Lees verder…

20-3-2017

Bepaal zelf uw toegangsprijs voor de finale van het concours in Den Bosch

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart a.s. doen ruim 60 jonge muzikanten van 12 t/m 19 jaar mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. Enkele deelnemers mogen naar de regiofinale op zondag 26 maart. Dit jaar hanteren wij voor het eerst geen vaste toegangsprijs voor de finale. Bezoekers worden na afloop uitgenodigd een donatie te doen, waarmee zij zelf hun toegangsprijs bepalen.

Lees verder…

12-3-2017

Uitslag Prinses Christina Concours Oost 2017

Ruim 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede. De jury koos uiteindelijk acht finalisten. Zij mochten op zondag 12 maart optreden tijdens de finale in de Wilmersberg Zaal van Muziekcentrum Enschede. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer J. Hatenboer, wethouder van Cultuur van de gemeente Enschede.

 

De uitslag van het Prinses Christina Concours Oost 2017 in Enschede is als volgt.

Lees verder…

27-2-2017

Begin maart is het Prinses Christina Concours in Enschede

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart a.s. doen ruim 60 jonge muzikanten van 12 t/m 19 jaar mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours in Enschede. Zij treden op voor jury en publiek en spelen of zingen klassieke muziek. Enkele deelnemers mogen naar de regiofinale in Muziekcentrum Enschede. Lees verder…

19-2-2017

Uitslag Prinses Christina Concours Rotterdam 2017

Ruim 50 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours West 1 in Rotterdam. De jury koos uiteindelijk acht finalisten. Zij mochten op zondag 19 februari optreden tijdens de finale in de Jurriaanse Zaal van de Doelen. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer P. Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur in de gemeente Rotterdam.


De uitslag van het Prinses Christina Concours West 1 2017 in Rotterdam is als volgt.
Lees verder…

Agenda

6 mei 2017, Kleine Zaal Philharmonie, Haarlem

20.00 uur

Dinsdag 9 mei 2017, Koetshuis Kasteel Keukenhof, Lisse

20.15 uur

Woensdag 10 Mei 2017, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

12.45 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg
 

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.