17-1-2019

Regiofinale in Haarlem op 27 januari

Op zondag 27 januari is het Prinses Christina Concours in Haarlem. In de Philharmonie treden ongeveer zeven jonge musici op voor jury en publiek. Een bijzondere en muzikale middag, die het waard is om te bezoeken! 

De finale is de afsluiting van het concoursweekend ‘West 2’. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari treden ruim 65 deelnemers op, tijdens de voorrondes in Zaandam. Acht van hen worden geselecteerd voor de finale in Haarlem.

In de finale treed iedere finalist tien minuten op voor jury en publiek. Ze maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale, in Den Haag. Daarmee is de finale een bijzondere, muzikale middag met een spannende prijsuitreiking als finale.

Kaartjes voor de regiofinale zijn te koop op de website van de Philharmonie. Jongeren tot 30 jaar krijgen korting.

17-1-2019

Gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk op 21 januari

Op maandag 21 januari is het tweede gratis lunchconcert met prijswinnaars van het Prinses Christina Concours in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert is gratis te bezoeken. Radu Ratering (piano) en Teresa Costa (dwarsfluit) treden op. Lees verder…

17-1-2019

Selecties PCC in Zaandam

Ons concoursseizoen is in volle gang! Op 25 en 26 januari zijn we in Zaandam te vinden voor de regioselecties van het Prinses Christina Concours. In twee dagen tijd doen ruim 65 deelnemers mee. De selecties zijn bijzondere, muzikale dagen die het waard zijn om te bezoeken! 

Lees verder…

13-1-2019

Uitslag Prinses Christina Concours Enschede

Zo’n 65 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zondag 13 januari traden zij tijdens de spannende regiofinale op in een volle Arke Zaal in Muziekcentrum Enschede. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Andries Heidema, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel en Jeroen Diepemaat, wethouder cultuur in Enschede.

Lees verder…

12-1-2019

Finalisten regiofinale Oost bekend!

De selecties in ArtEz Conservatorium, Enschede, zitten erop! De jury heeft vergaderd en uit alle deelnemers de beste jonge musici van de regio Oost gekozen. Morgen treden ze op tijdens de regiofinale in het Muziekcentrum in Enschede! 

Lees verder…

12-1-2019

Gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk op 15 januari

Morgen, dinsdag 15 januari, is er weer een gratis lunchconcert door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert is gratis te bezoeken. Roza Herwig (sopraan) en Jorian Nee (piano) treden op. Lees verder…

9-1-2019

Bericht van onze directeur

Onze directeur Feyo Sickinghe heeft vandaag bekendgemaakt dat hij na de finale van het Prinses Christina Concours, op 14 april 2019, afscheid zal nemen als directeur van het PCC. Feyo heeft zich als directeur met hart en ziel ingezet om het Prinses Christina Concours eigentijds en toekomstgericht te maken. Onder zijn leiding vierden we in 2018 50 jaar Prinses Christina Concours met prachtige jubileumconcerten. Bovendien heeft hij belangrijke verbindingen gelegd met andere muzikale organisaties.

Nu geeft hij het stokje door aan een nieuwe directeur. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart. Het Prinses Christina Concours is Feyo dankbaar voor zijn toewijding en enthousiasme. Tijdens de finale van het Prinses Christina Concours zullen we formeel afscheid nemen van Feyo. Met zijn grote passie voor muziek en jongeren blijft Feyo in de toekomst betrokken als jurylid voor het JazzConcours en als voorzitter van de Kindermuziekweek.

9-1-2019

Dag van de Toekomstmuziek!

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent slaan de handen ineen. Gezamenlijk organiseren zij de Dag van van de Toekomstmuziek op zondag 24 maart op CHV de Noordkade in Veghel. 

Tijdens deze dag, die in het teken staat van jeugd, muziek en ontmoeting, geniet je van de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

Lees verder…

7-1-2019

Programma concours Enschede

Komend weekend zijn we in Enschede! Op 11, 12 januari vinden de selecties plaats in conservatorium ArtEz. Op zondag 13 januari is de regiofinale in het Muziekcentrum. Bijzondere, muzikale dagen die het waard zijn om te bezoeken!

Lees verder…

Agenda

Maandag 21 januari 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Vrijdag 25 januari, zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019, Zaandam en Haarlem

Zondag 27 januari 2019, Isala Theater, Capelle aan den IJssel

14.00 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.

Klassiek concours 2019 Schrijf je in!