24-10-2018

Schrijf je nu in voor ons klassieke concours en boost je muzikaliteit!

Jonge musici opgelet: schrijf je nu in voor ons klassieke concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde kan meedoen aan de wedstrijd. Wie deelneemt, treedt tien minuten op voor jury en publiek. Na afloop krijg je persoonlijk advies van de jury en je ontmoet leeftijdsgenoten. Meedoen is een onvergetelijke ervaring!  

Schrijf je in vóór 1 december en boost je muzikaliteit!

Voor iedereen
Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar)? Doe dan mee aan het Prinses Christina Concours. We zijn er voor iedereen: van beginner tot gevorderde. Niet alleen voor toptalenten, maar juist ook voor diegenen die graag een extra stimulans willen. Iedereen mag meedoen, ongeacht je niveau. Deelnemers aan het concours treden tien minuten op voor publiek en een professionele jury. Iedereen krijgt na het optreden een persoonlijk gesprek met een aantal juryleden.

Onze juryleden zijn bekende, professionele musici en worden door ons zorgvuldig geselecteerd. Ze geven je opbouwend commentaar over je optreden en je krijgt tips waar je verder mee kunt. Meedoen is een ervaring op zich. Bovendien ontmoet je leeftijdsgenoten die dezelfde passie hebben als jij: muziek maken! Iedereen krijgt van ons een certificaat van deelname.

De uiterste inschrijfdatum is 1 december aanstaande, maar… vol=vol. Verzeker jezelf dus snel van een plekje bij het concours bij jou in de buurt!

Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

Regionale voorrondes
Onze voorrondes vinden plaats op zes plekken in Nederland, tussen januari en april. Je doet automatisch mee met het concours dat het dichtst bij jou in de buurt ligt. De regionale concoursen worden altijd in het weekend gehouden. Aan het einde van de selecties wordt bekend gemaakt wie er op zondag in de finale mogen optreden. De winnaars van de voorrondes gaan naar de halve finale en – wie weet – naar de finale.

Klik hier om te zien wanneer we bij jou in de buurt zijn.

Iedereen kan komen kijken naar het concours. De selecties zijn gratis toegankelijk. Voor de regiofinales, Nationale Halve Finale en Nationale Finale is een toegangskaartje nodig.

 

Prijzen
Iedereen die meedoet, maakt kans op prachtige prijzen, die je nog meer stimuleren om muziek te maken. Winnaars van de regiofinale krijgen bijvoorbeeld een optreden met een kamerorkest of symfonieorkest uit de regio, een cultuurweekend naar Parijs met andere prijswinnaars, masterclasses (in Nederland) van een musicus naar keuze en abonnementen op concertseries in de regio. Winnaars van de Nationale Halve Finale en Nationale Finale maken daarnaast kans op een buitenlandse zomercursus en een solistisch optreden met het Residentie Orkest.

Benieuwd wie er eerder in de prijzen vielen? Bekijk het overzicht van prijswinnaars.

Deelnemersreglement
In het deelnemersreglement staan alle regels en voorwaarden voor deelname aan het Prinses Christina Concours.

Klik hier om het reglement voor het concours in 2019 te lezen. De regio Zuid 2 (Maastricht) heeft een eigen reglement. Klik hier voor het reglement van de regio Zuid 2.

Nieuwsgierig geworden?
Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei opnames, films en beeldfragmenten van verschillende edities van het Prinses Christina Concours.

Twijfel je nog? Mail ons via info@christinaconcours.nl. Of bekijk waarom je volgens harpist en oud-deelnemer Remy van Kesteren moet mee doen aan ons klassieke concours.

15-11-2018

PCC’s Toolkit voor blazers

Wil je graag meedoen met het Prinses Christina Concours, maar heb je geen idee wat je zou kunnen spelen?

Dan is deze lijst met muziekstukken wat voor jou!

De lijst is speciaal samengesteld voor blazers en er staan werken in die geschikt kunnen zijn voor deelname aan ons concours. Tot nu toe hebben we een lijst voor: Dwarsfluit, Hoorn en Klarinet

Let op: Deze lijst is absoluut geen ‘must’. Het is vooral bedoeld voor jonge musici die niet gewend zijn om klassiek repertoire te spelen, maar hier wel voor open staan.

 

8-11-2018

Winnares Lola Jurakic treedt op met Domestica Rotterdam

Vorig jaar won celliste Lola Jurakic de ‘Domestica Prijs’, tijdens ons concours in Rotterdam. Daarom mag ze woensdag 14 november optreden in de Rotterdamse Laurenskerk samen met muziekensemble Domestica Rotterdam, bestaande uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Op het programma staan Vivaldi’s ‘Celloconcert in a mineur RV 422’, Gabrieli’s ‘Canon duo’ samen met cellist Eelco Beinema en een cello solo: de ‘Prelude’ uit Bach’s ‘Cellosuite nr. 1’. Het concert is het tweede deel uit de serie ‘Geloof, Hoop en Liefde’ dat Domestica Rotterdam presenteert in het kader van de viering van 50 jaar wederopbouw van de Laurenskerk. Bij de muziek wordt door verteller Kaat Haest een passend verhaal verteld over ‘Hoop’, de drijfveren van componisten en de jubilerende kerk.

Het concert start om 20.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop via www.domesticarotterdam.nl.

7-11-2018

Gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk

Op maandag 12 november organiseren we weer een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert wordt verzorgd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. 

Deze editie treden Pieternel Tils (viool) en Jorian van Nee (piano) op. Het concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De kerk gaat open om 12.10 uur. Zorg dat je op tijd bent, want de deuren sluiten om 12.30 uur. Bij de ingang ligt voor alle bezoekers een programmaboekje klaar.

Lees verder…

30-10-2018

Datum van Jazz Concours 2019 bekend

Op 30 november en 1 december 2019 laten jonge jazzmusici weer van zich horen, in het Bimhuis. Eens per twee jaar organiseren we het Prinses Christina Jazz Concours. De wedstrijd staat open voor alle jonge jazzmusici van 12 t/m 21 jaar, ongeacht niveau. Je kunt optreden als solist, als duo, met een band of met een bigband.

Het Prinses Christina Jazz Concours is een mooie kans voor jonge jazzmusici om op te treden voor jury en publiek. Iedere deelnemer krijgt na afloop van zijn of haar optreden een gesprek, deelnemers ontmoeten jazzmusici van hun eigen leeftijd en het concours vindt plaats op hét jazzpodium van Nederland: het Bimhuis in Amsterdam.

Inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours kan in het najaar van 2019 via onze website. Eerdere prijswinnaars van het Jazz Concours zijn: Sebastiaan van Bavel (piano), Mark Schilders (drums), Morris Kliphuis (hoorn) en Joris Roelofs (altsaxofoon/ klarinet).

Tip! Ben je naast Jazz ook geïnteresseerd in klassieke muziek? We zoeken deelnemers voor het Prinses Christina Concours klassiek. Schrijf je in en boost je muzikaliteit. 

 

24-10-2018

Veelgestelde vragen

Nieuwsgierig geworden naar het Prinses Christina Concours, maar twijfel je nog of je mee wilt doen? Wil je meer weten over de inschrijving of welke data het concours plaatsvindt? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder…

24-10-2018

Gratis lunchconcert op 30 oktober in de Nieuwe Kerk

Dinsdag 30 oktober organiseren we weer een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert wordt verzorgd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Komend lunchconcert treden Maria Pedano (hobo en zang) en Joost Willemze (harp) op. Het concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De kerk gaat open om 12.10 uur. De deuren sluiten om 12.30 uur. Zorg dat je op tijd bent! Bij de ingang ligt voor alle bezoekers een gratis programmaboekje klaar.

Lees verder…

7-9-2018

Start inschrijving concours op 1 oktober!

1 oktober start de inschrijving van het nieuwe klassieke concours. Heb je je altijd al afgevraagd hoe zo’n concours er aan toe gaat, hoe goed de deelnemers zijn en of jij daartussen past? Deelnemers Jill en Dominique vertellen in dit filmpje waarom je echt mee moet doen en geven je een kijkje achter de schermen. Doe ook mee en boost je muzikaliteit! Lees verder…

4-9-2018

Prinses Christina Concours laat zich horen!

Het Prinses Christina Concours staat in de schijnwerpers bij de nieuwste cd van Aangenaam Klassiek! Eind september verschijnt de nieuwe dubbelcd van Aangenaam Klassiek, met hierbij een geschenk cd waarop alle Nationale Finalisten van het concours in 2018 te horen zijn. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking, die tevens een mooie afsluiting is van ons jubileumjaar!

Lees verder…

Agenda

Zondag 18 november 2018, Podium Palisium, Eerbeek

12.00 uur

Zondag 18 november 2018, Westvest 90, Schiedam

15.00 uur

Vrijdag 23 november 2018, Singer Laren, Laren

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.

Klassiek concours 2019 Schrijf je in!